Біля Совських ставків висаджено платани

Екологічна акція Незалежної медіапрофспілки України символічно відбулася у день працівників радіо, телебачення та зв’язку. Активісти організації з Києва, Херсону, Рівного, Донецької області, Дніпра та Чернівців висадили 10 платанів на території нижнього каскаду ставків. Також в акції взяли участь місцеві мешканці та депутатка Київради від УДАРу Олеся Пинзеник, яка підтримує громаду у прагненні створити на цій території екопарк.  

Нагадаємо, у серпні цього року КО «Київзеленбуд» подало до Київської міської ради клопотання про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на просп. Валерія Лобановського, 113 площею 19,1187 га та вздовж просп. Валерія Лобановського та вул. Володимира Брожка площею 3,5 га. Метою клопотання є збереження, використання та відтворення зелених насаджень парку біля Совських ставків.

Як зазначав раніше генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король, Совські ставки мають стати екопарком з природним ландшафтом, зручним для дозвілля і спілкування з природою: «На території у більше ніж 20 га є цінні водно-болотні угіддя, які є джерелом кисню та домівкою для багатьох видів тварин, у тому числі, рідкісних птахів і черепах. Дана територія має бути безпечною та доступною для відвідувачів, разом з тим, зберігаючи біорізноманіття, яке є саме тут».