Концепція капітального ремонту Голосіївського парку імені Максима Рильського

Сьогодні починаємо обговорення передпроєктних концептуальних архітектурних рішень щодо капітального ремонту Голосіївського парку імені Максима Рильського. До 1 березня чекаємо на ваші пропозиції, зауваження та коментарі щодо концепції.

Голосіївський парк імені Максима Рильського є частиною національного природного парку «Голосіївський». І капітальний ремонт парку передбачає максимальне збереження унікального ландшафту, зелених насаджень, флори та фауни. У концепції передбачено оновлення території на загальній площі 125,7 га у декілька черг.

У першу чергу капремонту входить територія, що йде від метро «Голосіївська». Зокрема, буде організовано вхідну групу – після відкриття станції метрополітену потік людей розподілився, і це слід було врахувати. Також передбачено благоустрій території навколо озера із фудкортом вздовж набережної, влаштування фонтану, створення на загальній площі 8353 кв. м. масштабного дитячого ігрового містечка зі спортивною зоною розрахованого на різні вікові групи. 

У наступні черги заплановано сучасний спортивний майданчик із громадськими вбиральнями та водограєм, який розташується на 5300 кв.м., оглядовий майданчик площею 80 кв. м. Для пішохідних прогулянок передбачено створити маршрут з дерев’яними містками. Для активного відпочинку планується збудувати скейт-парк. Враховуючи велику площу парку, заплановано кілька паркувальних майданчиків для автомобілів та велосипедів, а також автопарковка з пунктами зарядки електрокарів. Концепцією запропоновано розглянути можливість реалізації туристично привабливих інвестпроєктів – станції канатної дороги та театру на 2 зали.

Всі ваші пропозиції будуть враховані при розробці безпосереднього проєкту капітального ремонту Голосіївського парку імені Максима Рильського.

При розробці концепції ми врахували пропозиції експертної групи, Голосіївської РДА, місцевих депутатів, адміністрації національного природного парку «Голосіївський», оскільки парк імені Максима Рильського є частиною НПП. 

Концепція була розроблена ТОВ «БАДЕ» (головний архітектор проєкту – Павло Бадаянц) на замовлення КО «Київзеленбуд».

Зазначимо, що роботи з розчистки Горіхуватських ставків відбуватимуться окремо на замовлення КП УЗН Голосіївського району.