Київ долучився до глобального екологічного проекту «Озеленення планети»

10 квітня в рамках глобального екопроєкту «Озеленення планети» відбулася акція з висадження мільйона дерев за 1 день у 100 країнах світу.
Щоб привернути увагу до відновлення екології, організатори проєкту запросили до участі перших осіб держави, послів іноземних держав, представників державних установ, блогерів. Вони висаджували дерева у столичній зоні відпочинку «Лісова казка» в Пуща-Водиці на території Святошинського лісопаркового господарства.
Генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король зазначив: «Символом участі столиці в глобальній акції з озеленення планети стала декоративна галявина із 200 дерев, висаджених групами. Тут тепер ростуть дуби, липи, берези, верби та горобини. В центрі галявини – мільйонне дерево, ялина. Проведення таких акцій об’єднує людей і навіть країни навколо питань, що хвилюють зараз багатьох – що кожен з нас може зробити для екології. І висадження дерев є одним із важливих кроків до її відновлення».
Як запевняють організатори, кожен може долучитися до акції. Для цього потрібно висадити дерево, зробити фото та зареєструвати його на сайті https://greeningplanet.org/tree/, вказавши локацію. Іменне дерево з’явиться на інтерактивній мапі проєкту «Озеленення планети».