Київ поповнюється новими інформаційними табличками-“підказками”

У центральній частині міста у місцях висадження цибулин тюльпанів з’явилися таблички “Обережно! Тут сплять квіти!”. 

Як зазначає генеральний директор КО “Київзеленбуд” Олексій Король, таблички-«підказки» у парках та скверах вже стали звичними для киян, хоча ще якихось років 5-7 тому це було “новиною”.

“Розпочинаючи ремонти топових парків у Києві, ми чітко розуміли, що без інформативної складової ніяк. Мають бути вказівники з навігацією, розташуванням основних локацій, інформаційні таблички з назвами рослин чи тварин, пояснювальні з правилами поведінки, застереженнями. Звісно, ми іноді “підглядаємо”, які є інфостенди й вказівники в інших країнах, шукаємо цікаві рішення. Це все про комфорт відвідувачів”, – розповідає очільний об’єднання. 

Олексій Король також звернув увагу, що як би не хотілося вірити в добросовісність і вихованість відвідувачів, але нагадування про те, що не можна смітити, ламати дерева, розпалювати вогнища, як поводитися біля фонтанів чи, наприклад, у скейт-зоні теж потрібні: “Крім того, це виховання й маленьких киян, які змалечку вчаться відповідальності. Тож дуже сподіваюся, що поступово ми викорінимо варварське ставлення до табличок у парках та скверах, коли їх ламають чи розмальовують, адже це теж чимало розповідає про нас”.