Київська Мадонна у метро з квітів

Ця квіткова композиція облетіла соцмережі ще на етапі створення – «Київська Мадонна у метро». Жінка, котра пригортає немовля, є уособленням кожної української матері сьогодні. У День захисту дітей хотілося б бачити дітлахів, які безтурботно сміються, бігають, шукають пригоди та грають в дитячі ігри. Натомість символом захисту дітлахів сьогодні є мати, що пригортає немовля у укритті в метро, ховаючись там від ракет та бомб. 

Інсталяцію з квітів створили на транспортній розв’язці на вул. Вадима Гетьмана у Солом’янському районі. Її площа 149 кв. м. Було висаджено 37 тисяч квітів: маргаритки, бегонія, ірезіне, тагетис, цинерарія, нафаліум, традисканція, альтернатера, лаванда, калібрахоа. Також використали елементи з фанери та 1,5 тонни білої мармурової крихти.

Цей образ вже відомий в усьому світі. Світлину жінки, що годує немовля, зробив угорський фотожурналіст Андраш Фьольдеш в укриттях київського метрополітену, де кияни ховалися від обстрілів. Ілюстраторка TUBIK STUDIO Марина Соломенникова з Дніпра побачила в мережі фото, і її малюнок як символ усіх українських матерів, котрі вимушені ховатися від російської зброї в бомбосховищах, облетів світ. Цей образ став іконою в одному з католицьких храмів Неаполя.