В суботу, 16 березня,  КО «Київзеленбуд», видавництво «Юридична практика» спільно з меценатами висадили 30 тополь на бульварі Тараса Шевченка.

Сорт тополі походить з Північної Італії та не викликає алергічної реакції. Дерево швидкозростаюче з добре розвиненою кореневою системою і, що важливо, – стійке до міських умов.

“Дякуємо меценатам та небайдужим жителям столиці, які долучаються до озеленення Києва. Сьогодні така кооперація дуже важлива для міста»,  –  зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

Видання «Юридична практика» спільно з партнерами уже чотири роки, у річницю свого заснування, долучаються до озеленення столиці.

«Добрі справи повинні ставати непорушними традиціями. Тож юридична спільнота, під егідою «Юридичної практики» та за підтримки комунального об’єднання  «Київзеленбуд», продовжує робити свій внесок в озеленення нашого міста, дарувати Києву нові дерева», – додав шеф-редактор видавництва «Юридична практика» Рустам Колесник.

Нагадаємо, завдяки підтримці меценатів минулого року в столиці висадили майже 400 дерев, близько тисячі кущів і злакових рослин.


Сьогодні, на вулиці Алматинській, що у Дніпровському районі столиці, за сприяння меценатів, відкрили сквер «Кусум». Територія зеленої зони становить 0,8 га, де уже облаштовано освітлення, системи поливу, доріжки, рулонний та посівний газон, встановлені лави, урни та паркан.  Територію скверу прикрашають 2 артоб’єкти авторства Петра Антипа: «Скіфська Діана» та «Пам`ятник каменю».

Понад 3 місяці працівники КП УЗН Дніпровського району займалися благоустроєм території:  видаляли аварійні дерева, висаджували квіти та кущі.

«Зараз тут висаджено 60 декоративних дерев. В тому числі:  Вишня дрібнопильчата, Клен Фрімана, Черемха віргінська, Ялиця корейська, Клен Гіннала. А також  понад 200 кущів,  серед яких: гортензія, калина, туя західна Вудварі, кизильник, тощо. І понад 1000  декоративних злакових трав. Дякую усім, хто долучився до облаштування цього скверу. Тепер це ще одна прикраса Дніпровського району», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

Основним меценатом облаштування скверу виступила група фармацевтичних компаній «Кусум». Підтримку в озелененні надали розсадник рослин «Наталіс» та компанія «Флорекс Україна». Участь у відкритті скверу взяв Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні пан Харш Кумар Джейн.

Протягом цього року, за підтримки меценатів, у Києві висаджено майже 400 дерев, близько тисячі кущів та злакових рослин.


У парку «Позняки» у Дарницькому районі облаштували систему бездротового підключення до  інтернету. Вже встановлені відповідні таблички з інформацією, що тут працює Wi-Fi.

Ініціаторами та меценатами реалізації даного проєкту виступила компанія Тріолан – група операторів зв’язку, які надають телекомунікаційні послуги у низці міст України.

 

 


В одному з парків Шевченківського району меценати висадили клени й липи. Загалом 21 дерево.

Evoplay бере участь в озелененні столиці вже не перший рік. Зокрема, у листопаді 2022 року колектив цієї ІT-компанії висадив у парку імені Т. Г. Шевченка 5 крупномірних каштанів на місці, де 10 жовтня ворожа ракета знищила частину зелених насаджень.

Дякуємо співробітникам Evoplay за те, що є екологічно свідомими і дбаєте про наше місто!


Цей яблуневий сад на Парковій дорозі ми висадили разом із меценатами в лютому 2020 року з нагоди єврейського свята «Ту бі Шват». Він є символом дружби України й Ізраїлю.
Вже кілька років є місцем для селфі, коли квітне квітне біло-рожевим цвітом.
Загалом тут росте 30 яблунь Red Obelisk, які в народі називають «райськими», та 12 сакур.
Дякуємо нашим друзям з ізраїльської спільноти, що прикрасили Київ ще одним квітучим садом.
Згадка про те, як висаджували яблуневий сад, збереглася тут https://www.facebook.com/zelenbud/posts/pfbid02MedxprXNCZzQLc4R5YHvvXmzQmpKCT6esyZBDB3MLnbmPf7XyZ1RwpqjzLbX1vhDl


Російське повномасштабне вторгнення за минулий рік завдало збитків на суму в півтора мільярда гривень тільки в медичній сфері. Це приголомшлива сума. Але волонтери і громадські організації не опускають руки, з усіх сил намагаються забезпечити прифронтові медичні заклади всім необхідним. Так на Майдані Незалежності висадили 7 сакур, які будуть збирати на медичні потреби. Як саме це може зробити дерево – бачив Юрій Куций.

Андрій Свинаренко, засновник міжнародного благодійного фонду: Це міжнародна алея підтримки України, ціллю збору є медицина для прифронтових регіонів України. Прийшовши на Майдан Незалежності, просканувавши кюар код на табличці, ми потрапляємо на вікно збору.

Детальніше за посиланням: https://podrobnosti.ua/2472845-na-majdan-nezalezhnost-visadili-7-sakur-jak-budut-zbirati-na-medichn-potrebi.html

 

 


Сьогодні волонтери Червоного Хреста України озеленювали один з найбільших парків Києва – парк Партизанської слави у Дарницькому районі. 

Після інструктажу працівників КП УЗН Дарницького району гуртом висадили 40 сосен.

Як зазначає генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король, про довкілля слід дбати постійно, адже це суттєво впливає на якість нашого майбутнього: «Тому так важливо, що є організації, які готові долучатися до висадження дерев, до толок, які ініціюють подібні заходи зі своїм колективом. Вдячний @RedCrossUkraine Червоному Хресту України за сьогоднішню акцію, за те, що переймаються не лише гуманітарними, а й екологічними питаннями».

 


Декілька років поспіль у центрі столиці квітують особливі, сортові тюльпани. Це дар українській столиці від Нідерландів. Перші 100 тисяч цибулинок висадили на Майдані Незалежності у листопаді 2020 року. Щороку цей проєкт все більше масштабується, сортові тюльпани «завойовують» все більше клумб у столиці.

Днями ініціатор Українсько-голландського фестивалю тюльпанів, почесний консул України у місті Амстердам Еміль де Севрен Жакет, побував у Києві, і на власні очі побачив квіти та людей, які милуються ними. (…)

«Ми будемо продовжувати цю традицію і в наступному році. Будемо дивувати новими локаціями і новим асортиментом. Це наш вклад у підтримку України», — розповів Еміль де Севрен Жакет.

Більше за посиланням https://vechirniy.kyiv.ua/news/82678/


Благодійники висадили сім сакур, щоб привернути увагу до збору коштів на медицину для прифронтових зон.

Пропагандисти російської федерації на різних світових майданчиках намагаються просувати тезу, що від України і війни світ стомився. Але це не так. Підтримку ми відчуваємо в усіх сферах: військовій, економічній, гуманітарній. А сьогодні вранці перехожі на Майдані Незалежності стали свідками символічної акції — висадження квітучих сакур. Сім дерев із закритою кореневою системою прикрасили майдан біля великого фонтану.

«Сьогодні ми висаджуємо Алею міжнародної підтримки України. Ці сакури висаджували наші друзі та партнери з чотирьох різних держав: США, Канади, Литви і Ізраїлю. Це символічна акція, таким чином нам хочуть засвідчити підтримку в усьому. І це свідчення, що ми відбудуємо Україну після війни, зробимо її квітучою», — розповів генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Ця алея — продовження акції благодійного фонду «Парку Перемоги». Біля кожного дерева встановили таблички із QR-кодом, через який можна дізнатися, хто подарував місту це дерево, а також задонатити на благодійний проєкт на власний вибір.

Більше за посиланням https://vechirniy.kyiv.ua/news/82637/

 


Екологічно свідомий бізнес продовжує дбати про свої міста навіть в умовах повномасштабної війни. На зміну звичним корпоративам вже давно прийшли  акції з озеленення, коли колективи висаджують дерева, кущі або ж беруть участь у толоках.

Так, співробітники компанії PwC Україна, заручившись допомогою працівників КП УЗН Шевченківського району, висадили у парку «Веселка» в Шевченківському районі дерева гінкго. Усього 30 саджанців.

Висаджені сьогодні дерева – чисте майбутнє наступних поколінь.

1 2 3 4