На місці стихійної торгівлі з’явився затишний сквер із фонтаном

Сьогодні офіційно відкрили оновлений сквер на Оболонській площі, 6 після капітального ремонту.  Площа скверу – 0,35 га.

Його центральним елементом є пішохідний світло-музичний фонтан. Він складається з 41 насосного модуля. Струмені води можуть сягати 3 м у висоту і підсвічуватися різними відтінками. Фонтан світло-музичний, тож по завершенню тестування, він «співатиме».

Раніше тут вже був фонтан. Та поступово на його місці з’явилася стихійна торгівля, і водограй було зіпсовано. В рамках благоустрою територію розчистили від численних незаконно встановлених МАФів та споруд.

Під час капремонту та благоустрою території було влаштовано більше 1000 кв. м. доріжок з ФЕМ, встановлено сучасні лави та урни, додано 17 опор освітлення, замінено старі та встановлено нові LED-світильники. Щоб розбити простір на комфортні зони для відпочинку, встановлено декоративні габіонні конструкції загальною площею 52 кв. м. Підпірні стінки облицьовано гранітними плитами.

Для озеленення території було влаштовано більше 1000 кв. м. газону, висаджено 37 дерев: ясени, клени різних видів, сливи Пісарді, кримські сосни, а також 1780 кущів, зокрема, бирючину, різні сорти спіреї, пухироплідник, сніжноягідник, скумпію, ялівці, а також квітучі гортензію та форзицію. Поруч з габіонними конструкціями висадили 20 ліаноподібних рослин.

На площі також влаштовано полив та встановлено систему відеоспостереження.

Нагадаємо, у 2017 році рішенням Київської міської ради від 6 квітня 2017 року № 134/2356 земельній ділянці, розташованій на площі Оболонській, 6, було надано статус скверу.