Парк на Троєщині та Липова алея – роботи на 2021 рік

У Деснянському районі є два об’єкти, де цього року продовжаться роботи із влаштування благоустрою.
Один із них – парк з водними об’єктами на Троєщині. Це, без сумніву, унікальний об’єкт, фактично збудований «з нуля». Зараз тривають роботи біля третьої водойми, яку минулого року розчистили. Зокрема, влаштовують пішохідні та велосипедні доріжки, встановлюють лави та урни, готують площі під газон. Також у парку передбачено полив та освітлення.
Одним із центральних елементів цієї частини парку стане альтанка, оформлена в кримсько-татарській стилістиці. Шпиль та ліхтар буде виконано із відповідними стилістичними елементами, а на підлозі буде зображено орнамент, розглядається кілька варіантів такого оздоблення.
Також цього року продовжимо роботи з капремонту Липової алеї – скверу між будинками на просп. Володимира Маяковського, 15-Б та вул. Оноре де Бальзака, 14. Будуть завершені роботи із влаштування доріжок із ФЕМ, велодоріжки, встановлення урн та лав. Планується збудувати пандус та відремонтувати сходи. Під час першої черги капремонту були прокладені трубопроводи поливо-зрошувальної системи, цього року передбачено будівництво насосної станції та підключення поливу.
Нагадаємо, загальна площа скверу 2,4 га. Перша черга капремонту Липової алеї охопила 1,4 га – від центральної клумби до вул. Оноре де Бальзака. Крім доріжок та елементів благоустрою, було влаштовано освітлення у центральній частині скверу. Поруч із Липовою алеєю на вул. Архітектора Ніколаєва збудовано дитячий майданчик з гумовим покриттям.