Простори для вигулу собак

Оновлення громадських просторів має на меті також піклування про братів наших менших. Поступово в різних районах столиці з’являються простори для вигулу собак – спеціально відведені огородження території з відповідними елементами, де можна вигулювати собаку без повідка, дозволити тварині більше активностей і розваг.

Цього року такий простір з’явився у парку «Совки», у фітнес-парку «Озеро Лебедине», в рамках капремонту планується створення подібної зони у парку «Радунка». Раніше були облаштовані простори для вигулу собак у парках «Наталка» (для великих та малих порід собак), «Веселка», «Привокзальний», «Вербовий гай», парку на вул. Шумського, 3 та в парку з водними об’єктами на Троєщині, у скверах на просп. Правди, 70-76, на просп. Глушкова, 9г, на перехресті вулиць Івана Гонти та Олени Теліги та у «Верстатобудівному».

Загалом у київських парках та скверах зараз є близько 20 спеціально облаштованих просторів для тварин. І їх кількість буде збільшуватися.

Пам’ятайте, що вигулюючи свого домашнього улюбленця навіть у спеціально відведених місцях, слід подбати про безпеку  вашу, вашої тварини та тих, хто разом з вами знаходиться у Просторі. Контролюйте поведінку свого вихованця – агресивності у Просторі не місце. Ставтеся з повагою до інших відвідувачів Простору. Прибирайте за вашим собакою, щоб Простір залишався чистим. Залишаючи Простір, одягайте повідок на собаку.

З Правилами утримання і догляду за домашніми тваринами можна ознайомитися за посиланням https://kyivcity.gov.ua/navkolyshnie_seredovyshche_mista/tvaryny/pravila_utrimannya_i_doglyadu_za_domashnimi_tvarinami/