«Привид Києва» – найбільша квітково-патріотична композиція у Національному реєстрі рекордів України

Інсталяція з квітів «Привид Києва» стала найбільшою квітково-патріотичною композицією у Національному реєстрі рекордів України.

Панно з квітів «Привид Києва» на вул. Олени Теліги у Подільському районі присвячене міській легенді про персонажа російсько-української війни, українського пілота-аса.

Композиція займає площу 150 кв. м., її розміри 10*5 м. Для її створення було висаджено майже 23400 квітів: альтернатера, колеус, цинерарія, плектрантус, ірезіне, седум, тагетис, агератум. Для декорації було використано також інтерні матеріали – щепу блакитного та жовтого кольору.

Командування Повітряних Сил ЗСУ зазначило, що «Привид Києва» — це збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних сил, які захищають небо столиці.

Нагадаємо, у Києві були створені також інші інсталяції, які розповідають про незламність українців у боротьбі за мир.

Так, першою кияни побачили квіткову марку про рускій корабль біля метро «Лівобережна». Згодом у Деснянському районі з’явилася «Мрія» з квітів. Зображення літака і напис «З Мрією в серці» створили за малюнком 8-річної доньки одного з працівників підприємства КП УЗН Деснянського району. У Солом’янському районі на транспортній розв’язці на вул. Вадима Гетьмана висаджено із квітів «Київська Мадонну у метро» – символ усіх українських матерів, котрі вимушені ховатися від російської зброї в бомбосховищах, облетів світ.