Лікування бузку у центрі Києва

Деревам, що ростуть в міських умовах, потрібна допомога. А ті, що ростуть на центральних вулицях в умовах постійного руху автомобілів, посеред асфальту та бетону, особливо страждають. Додайте до цього вандалізм, наприклад, обламування гілок і отримуємо «пацієнта» для арбориста.

Ігор Сінгер, біолог-дослідник з багаторічним досвідом у сфері захисту  та лікуванні рослин, сьогодні проводив майстер-клас із лікування бузку, що росте на розі вулиць Хрещатик та Прорізна.

Першочергово було проведено санітарну та формувальну обрізку куща. За його словами, загущення крони призвело до усихання деяких частин рослини, а на місці зламів гілок почала розвиватися інфекція. Злами гілок – це вандалізм, коли кожному хочеться отримати гілочку бузку з Хрещатика. З крони інфекція поширилася нижче по стовбуру, місцями утворюючи трухляві дупла. Ігор Сінгер розчистив пошкоджені місця, після чого їх було оброблено фунгіцидом.  Згодом дупла будуть закриті сіткою.  

Попереду ще два етапи: аерування  кореневої системи дерева та внесення добрив, а після цвітіння слід буде видалити зав’язь, щоб наступного року бузок квітнув ще краще.