У Києві облаштовано 38 зон для відпочинку (перелік)

Напередодні травневих свят нагадуємо, що на території столичних лісопаркових господарств облаштовано 38 зон для відпочинку з необхідним інвентарем (лісові меблі, сформоване місце для багаття, накриття від негоди). Вони огороджені мінералізованими смугами, аби убезпечити від пожежі зелені насадження.

Зауважимо, що в цей період буде посилено патрулювання лісопаркових господарств, зокрема паркових господарств. Як відомо, розпалювати багаття в лісах і парках, окрім як у спеціально відведених зонах відпочинку, заборонено. Чинним законодавством (ст. 152 Кодексу України про адміністративні  правопорушення) за розпалювання багаття в місцях, що не передбачені для цього, передбачений штраф від 340 до 1360 гривень.

Додатково плануємо цього року відкрити ще п’ять зон для відпочинку, аби кияни і гості столиці могли відпочивати комфортно і безпечно.

Також нагадаємо, що впродовж пожежонебезпечного періоду на територію лісового фонду комунальних підприємств лісопаркових господарств, які входять до складу КО «Київзеленбуд», заїзд транспортних засобів заборонено, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарських потреб.

Перелік зон відпочинку