У парку «Позняки» після капітального ремонту запрацював фонтан «Груша»

Оновлений фонтан «співає» українські пісні та «підтанцьовує» струменями води в такт музиці.

Фонтан «Груша» у парку «Позняки» в Дарницькому районі був відкритий у 2012 році. Він став окрасою нового парку, але пропрацював недовго – за деякими джерелами, востаннє він вмикався у 2014 році. Щоб відремонтувати фонтан, КО «Київзеленбуд» взяло його на баланс від Дарницької РДА і наприкінці 2021 року розпочалися роботи з капремонту.

Після оцінки стану водограю, стало зрозумілим, що необхідно повністю переоснастити технічну частину. Під час капітального ремонту було встановлено 6 сучасних енергозберігаючих насосів і нову фільтраційну систему, замінено кабелі та автоматику. 66 старих форсунок замінено на сучасні, світильники – на 66 сучасних підводних LED RGB-прожекторів. Навколо конструкції частково замінили гранітне покриття. 

Для того, щоб «Груша» «заспівала», на огорожі по периметру фонтана розмістили 4 музичні колонки. Під кожну пісню відтворюється свій, спеціально розроблений сценарій роботи форсунок та світильників. Фонтан відтворює 10 різних сценаріїв. Були підібрані пісні виключно українських виконавців.

Фонтаном можна керувати як в автоматичному, так і в ручному режимі.

Водограй працює у будні о12:00-14:00, 19:00-21:00, у вихідні – 12:00-15:00, 18:00-22:00.