У парку Вічної Слави встановили дизайнерські гойдалки з петриківкою

У Києві на дитячому майданчику в парку Вічної Слави сьогодні, 15 листопада, встановили чотири дитячі гойдалки, оздоблені петриківським розписом. Дизайнерські гойдалки з’явилися на схилах парку в рамках благодійного проекту, який реалізує мистецька ініціатива «UAMAZE. Дивосвіт українського мистецтва» за підтримки КО «Київзеленбуд» та Національної громадської кампанії «Спільна Перемога».

«Петриківський розпис – українське народне малярство, родом з Петриківки Дніпропетровської області, яке вже давно стало мистецькою візитівкою України і є об’єктом нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Тепер декоративні гойдалки з цим орнаментом прикрашатимуть схили парку Слави. Наше підприємство завжди відкрите до співпраці та готове приєднатися до мистецьких ініціатив», – сказав під час відкриття оновленого майданчика генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Наконечний.

За словами Михайла Наконечного, це вже другий об‘єкт, реалізований у рамках благодійного проекту спільно з мистецькою ініціативою «UAMAZE. Дивосвіт українського мистецтва» за підтримки КО «Київзеленбуд» та Національної громадської кампанії «Спільна Перемога». Раніше на території Печерського ландшафтного парку Співоче Поле відбувалася арт-подія «Трипільські традиції. Все повертається», коли оновили образ трипільської скульптури Зозулиця.

Цього року підприємство встановило 50 арт-об’єктів, серед яких скульптура «Щаслива родина – майбутнє країни» на Співочому полі, низка об’єктів у парку «Перемога» та 7 чудес світу в Дніпровському районі. Останні з яких – голови моаї з острова Пасхи – були встановлені на початку жовтня.

Зазначимо, що цього тижня планується відкриття оновленої зеленої зони на площі Героїв Великої Вітчизняної війни у Печерському районі,  відкриття двох скверів у Солом`янському районі (на вулиці В.Гавела (біля РАЦСу) і на вулиці Суздальській) та скверу в Дарницькому районі.