Від початку роботи пунктів прийому та утилізації хвойних дерев містяни здали на переробку близько 1000 ялинок та сосен. Найактивнішими на даний момент є мешканці Оболонського та Шевченківського районів.

«Звісно, поки що підбивати підсумки рано, проте вже очевидно, що цифра буде значно менша, ніж минулого року. У 2022-му кияни здали на переробку 8,5 тисяч новорічних дерев. Та ми й не очікували цього року ажіотажу, як в попередні роки, із зрозумілих причин: багато хто просто відмовився ставити ялинки, бо війна – не час святкувати, хтось купив деревце у горщику, щоб потім висадити на вулиці, є чимало прихильників штучних прикрас. Та попереду ще одна хвиля – більшість киян виносять з дому ялинки саме після Водохреща», – зазначає генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Зараз у Києві працюють 17 пунктів: на базі підприємств КО «Київзеленбуд»: 11 пунктів відкриються на територіях виробничих баз районних КП УЗН і ще 6 на територіях лісництв КП «Дарницьке ЛПГ» та КП «ЛПГ «Конча-Заспа». Локації та контакти відповідальних осіб можна переглянути на карті http://kyivzelenbud.com/maps/utylizatsiya-novorichnyh-yalynok/.

У пунктах утилізації хвойні дерева подрібнюють на щепу. Вона  використовується для мульчування лунок вічнозелених рослин: взимку мульча допомагає захистити ґрунт від промерзання, а в теплу пору року – зберегти водний баланс.

Нагадаємо, пункти розпочали свою роботу 4 січня і будуть приймати дерева до 31 січня включно.