15 сакур допоможуть закупити високотехнологічне обладнання для бійців бригади НГУ «Азов»

Сьогодні, 21 квітня, висадили 15 сакур, які допоможуть закупити високотехнологічне обладнання для бійців бригади НГУ «Азов». Це ще один проєкт МБФ «Парк Перемоги» та КО «Київзеленбуд», який допомагає збирати кошти на найнеобхідніше, щоб наблизити Перемогу.

Збір відкрито на 15 комплектів техніки, кожен з яких включає в себе монокуляр нічного бачення PVS-14 та прилад лазерного наведення DBAL-A2. Професійне високотехнологічне обладнання дає нашим захисникам суттєву перевагу на полі бою. Це спорядження неодноразово було перевірено в найскладніших умовах і зарекомендувало себе найкращим чином.

У цьому проєкті все склалося символічно. Захисники Маріуполя, т. в. о. заступника командира бригади  Сергій «Мольфар» Цісарук та парамедик Асан «Хасан» Ісенаджиєв, висадили дерева у сквері на нещодавно перейменованій вулиці Героїв полку «Азов» в Оболонському районі. Як зазначають самі азовці, цвітіння сакур припадає на період жорстоких боїв на «Азовсталі». Допомагали військовослужбовцям рятувальники із 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини, поруч з якою розташований сквер.

Щоб привернути увагу до дерев, на них пов’язані синьо-жовтні стрічечки. На двох стрічках Хасан написав імена загиблих на «Азовсталі» медиків, з якими пліч-о-пліч рятував поранених: Давида «Форта» Форті та Юлії «Сирени» Зубченко. У такий спосіб він присвятив і сьогоднішню подію, і висаджені дерева своїм друзям.

Нагадаємо, МБФ «Парк Перемоги – це ініціатива українців, яка дозволяє кожному посадити своє особисте дерево в парках і скверах, присвячених майбутній Перемозі. Фонд заручився підтримкою КО «Київзеленбуд», щоб висадити дерева у Києві. Кожне дерево висаджене з відмітками про донорів, які зробили донат на збір. Для цього ви можете вказати ваші дані в коментарі у вікні «Додати напис на табличку» та залишити пам’ять про себе, наприклад, у столичному сквері на вулиці Героїв полку «Азов».

https://victorypark.com.ua/project/azov/ – посилання на збір