4 лісові квартали у Деснянському районі оголошено ландшафтним заказником місцевого значення «Броварський ліс»

Природну територію чотирьох лісових кварталів Броварського лісництва КП «Дарницьке лісопаркове господарство» оголошено ландшафтним заказником місцевого значення «Броварський ліс». Йдеться про квартали № 70, 71, 77, 78 орієнтовною площею 125 га. Відповідне рішення ухвалено 9 листопада на сесії Київської міської ради.

На даних територіях виявлено численні види рослин і тварин, які занесені до Червоної книги України та Резолюції 6 Бернської конвенції. Зокрема, лілія лісова, підсніжник білосніжний, сон розкритий, багатоніжка звичайна, листочня кучерява, спарасис кучерявий.  А також рідкісні види тварин, таких як мідянка звичайна, плоскотілка червона, чапля велика біла, болотна черепаха європейська, кумка червоночерева, жовна сива.

КП «Дарницьке лісопаркове господарство», що входить до складу КО «Київзеленбуд», буде забезпечувати збереження та охорону виняткового багатства рослинного та тваринного світу заказника «Броварський ліс». В тому числі місць гніздування птахів та помешкань тварин.

На території заказника забороняється діяльність, що суперечить його цільовому призначенню і загрожує збереженню природного комплексу. Зокрема, будь-яке забруднення лісу, порушення ґрунтового покриву, збір рідкісних видів рослин. Також заборонено організовувати табори чи розводити вогнище поза межами спеціально відведених для цього місць.

Нагадаємо, у Києві продовжує діяти заборона на відвідування лісів як пішки, так і на транспортних засобах.