Акція «1 мільйон дерев за 1 добу» в рамках проєкту “Озеленення планети” увійшла до Книги рекордів України

Акція «1 мільйон дерев за 1 добу» в рамках глобального екопроєкту Greening of the Planet увійшла до Книги рекордів України як наймасовіше висадження дерев за одну добу у 110 країнах світу. Ініціатором акції стала БО «Озеленення України». КО «Київзеленбуд» був відзначений як співорганізатор акції.

Результати проведення акції навіть перевершили очікування організаторів. Так, 10 квітня цього року було висаджено 5 544 679 дерев, з них в Україні 4 124 590. За інформацією організаторів, до озеленення планети долучилися 2 145 493 громадян з різних держав, які висадили 184 види дерев.

Нагадаємо, у Києві акція проходила у зоні відпочинку «Лісова казка» у Пущі-Водиці на території Святошинського ЛПГ. Тут з’явилися перше та мільйонне дерева. Загалом в день проведення акції на цій локації перші особи держави, посли іноземних держав, представники держустанов, блогери висадили більше 200 нових дерев: дуби, липи, берези, верби та горобини.

Також в рамках екопроєкту Greening of the Planet у столиці з’явилися Алея свободи слова у сквері імені Заньковецької та Зірковий ліс на території Дарницького ЛПГ.