Аварійно-диспетчерська служба прибрала повалені дерева

При Управлінні міської станції захисту зелених насаджень КО «Київзеленбуд» у цілодобову режимі роботи функціонує аварійно-диспетчерська служба (АДС), яка ліквідовує наслідки негоди, аварійні ситуації, які виникають у зв’язку із падінням чи пошкодженням дерев.

Сьогодні бригада АДС прибирала дерева, які не витримали сильних поривів вітру. Перший виїзд був за адресою вул. Тулузи, 6 у Святошинському районі – неподалік від школи № 198 зламалося дерево. На території самого освітнього закладу працівники МСЗЗН протягом місяця провели обстеження зелених насаджень, видалили 4 аварійних та провели санітарну обрізку ще 40 дерев. Згідно з Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006  № 105, відповідальність за зелені насадження  несе балансоутримувач території, на якій вони ростуть. Проте балансоутримувач території, де росло дерево, не звернув уваги на аварійний стан дерева. На щастя, ніхто не постраждав, а припарковані під деревом автомобілі дивом уціліли.

Ще одне дерево прибирали на вул. Героїв Севастополя, 9-а на території  школи № 67 у Солом’янському районі.  Вітер вирвав рослину з корінням, похиливши на лінії електромереж.

За місяць бригада АДС прийняла 20 викликів про аварійні ситуації у місті, пов’язані із зеленими насадженнями. Щоб роботи у нашої цілодобової бригади було менше, працівники МСЗЗН постійно проводять обстеження дерев, санітарну обрізку, видаляють омелу, аварійні і сухостійні дерева, зокрема, на території державних закладів освіти, охорони здоров’я та культури.

Будьте пильними, бережіть себе і своє майно! Осіння погода – примхлива і часом руйнівна.  Дотримуйтеся правил поводження при негоді і пам’ятайте, що вони прописані для вашої безпеки!