Близько тисячі киян та гостей столиці відвідали Музей лісу протягом року

Близько тисячі жителів столиці та гостей міста відвідали Музей лісу, що у Броварському лісництві Києва, протягом року. Про це повідомив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат. За його словами з моменту відкриття музей також поповнили й новими експонатами.

«Торік, до Дня працівника лісового господарства,  ми відкрили Музей лісу в найстарішому лісництві столиці – Броварському. З моменту відкриття музей прийняв майже 1000 відвідувачів. Наймолодшому – 5 рочків. Радий, що це місце набуває популярності серед дітей та молоді в тому числі. Зазначу, що з моменту відкриття музей поповнили додатковими експонатами. Зокрема,  новими елементами спецодягу: капелюхом лісівника, планшетом – так званою сумкою для документів лісівника, наплічними та нарукавними знаками.  Також доповнили картографічними матеріалами 50-60 років, книгою «Українська святочна картка» та діляночним стовпчиком якому понад 70 років»,  – розповів Юрій Бахмат.

Разом з тим в Музеї лісу можна побачити старовинні документи та інструменти, раритетні фотографії. Одним із найдавніших експонатів музею є так званий «меч Колесова» 1883 року – знаряддя праці, аналоги якого досі використовують для посадки сіянців і саджанців лісових культур.

Нагадаємо, ідея створення Музею лісу виникла під час проведення ремонту на території Броварського лісництва, яке входить до складу КП «Дарницьке лісопаркове господарство». Тоді працівники знайшли документи, датовані 19-20 століттями, зокрема, «Протокол про порушення», складений 1879 року, а також лист 1914 року про нагороду золотою медаллю «казенного лісового обʼїзника Івана Волкова».