Боротьба з кліщами: в Києві розпочинають акарицидні обробки зелених зон столиці

У Києві розпочинають боротьбу з кліщами. В окремих парках Дніпровського, Деснянського та Шевченківського районів уже здійснили акарицидні обробки зелених зон.

Районні комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень попереджають місцевих жителів про місце та час проведення акарицидної обробки парків, скверів, бульварів тощо. Зокрема, розміщують повідомлення на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук та облаштовують відповідні таблички у місцях проведення робіт.

Акарицидні заходи на балансових територіях, які проводять згідно з нормами санітарного законодавства та методичними вказівками, затвердженими Міністерством охорони здоров’я України, не несуть небезпеки для людей та тварин.

Нагадаємо, протягом 2023 року було оброблено 123,7 га територій об’єктів благоустрою зеленого господарства міста Києва.

Адреси, де пройдуть планові акарицидні обробки зелених зон.

Голосіївський район:

  • парк імені Максима Рильського, парк «Покал», лісопарк на вул. Кайсарова, лісопарк біля Совських ставків.

Дарницький район:

  • парк «Позняки», парк «Партизанська слава», парк «Прибережний», фітнес-парк «Озеро Лебедине», парк «Срібний кіл».

Деснянський район:

  • парк з водними об’єктами вздовж проспекту Романа Шухевича, сквер на перетині вулиць Миколи Закревського та Олександри Екстер, сквер на перетині вулиць Миколи Закревського та Милославської, парк «Муромець».

Дніпровський район:

  • парк «Перемога», парк вздовж вулиці Гетьмана Павла Полуботка, парк на Русанівській набережній.

Оболонський район:

  • парк «Пуща-Водиця», парк «Наталка», парк на вул. Бережанський, 10-20.

Печерський район:

  • Наводницький парк, парк Слави, Печерський ландшафтний парк, парк «Аскольдова могила», зелені зони бульвару Марії Приймаченко, схили Набережного шосе, Наддніпрянське шосе, Паркова дорога, сквер Марії Заньковецької, бульвар Лесі Українки, Маріїнський парк, Міський сад, Хрещатий парк.

Подільський район:

  • сквер на горі Уздихальниця, Замкова гора, Куренівський парк, парк біля кінотеатру Шевченка, парк «Кинь-Грусть», зелена зона на вул. Тираспільській, площа Валерія Марченка, Сирецький гай (озера), сквер по проспекту Правди, сквер ім. Кузьми Скрябіна, зона відпочинку «Виноградар».

Святошинський район:

  • парк “Совки”, парк імені генерала Потапова, парк на вул. Ореста Васкула, сквер на вул. Михайла Котельникова 26-32/11.

Солом’янський район:

  • парк «Відрадний», Солом’янський ландшафтний парк, парк «Орлятко», парк «Супутник», Протасів Яр, парк «Совська Балка».

Шевченківський район:

  • парк “Нивки”, парк «Сирецький», сквер на вулиці Ризькій, парк “Сирецький гай”, сквер на розі вулиць Володимира Винниченка та Павлівської, парк “Володимирська гірка”, парк на схилах Пейзажної алеї, парк на схилах Смородинського узвозу, сквер ім. Котляревського, парк Шевченківського району, меморіал “Бабин яр”, парк ім. Івана Багряного, сквер на вулиці Макарівська.