«Чистий Ліс» – традиційний щорічний захід по збереженню виноградарського лісу

Біля майданчика «Лісовий Равлик» проходить традиційний щорічний захід «Чистий Ліс» по збереженню виноградарського лісу! Вже п’ятий рік поспіль Варта Виноградаря та Форум розвитку громадянського суспільства ініціюють проведення цього освітнього еко-заходу. КО «Київзеленбуд» як співорганізатор також підтримує цей захід, адже він у ігровій і цікавій формі заохочує дітей берегти природу.

Програма була складена таким чином, щоб кожен знайшов щось цікаве для себе: дитячий забіг на Кубок лісового равлика, майстер-класи «Дитяче свято» та «Я екосвідомий українець», еко-квест про природу і мешканців нашого лісу «Я зберігаю довкілля», еко-змагання «Збери найбільше сміття» та еко-дія «Облаштуй спортивне коло». Були подарунки та призи від партнерів.

Нагадаємо, дитячий майданчик «Лісовий Равлик» – це проєкт, який переміг у громадському бюджеті Києва та був офіційно відкритий у 2018 році. Роком пізніше була облаштована «Екостежка», а наприкінці 2020 році спільно із громадою Виноградаря та за підтримки волонтерських спільнот з’явилася «Стежка Здоров’я».