До Міжнародного Дня птахів у парках та скверах столиці створили сади птахів

До Міжнародного Дня птахів у різних районах столиці ми розвісили 80 нових годівничок та будиночків для птахів. Розвішуючи по кілька годівниць на одному дереві або на кількох сусідніх, ми створили сади птахів. 

Міжнародний день птахів відзначають 1 квітня. У цей день у 1906 році була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. Крім того,саме з настанням тепла пернаті починають повертатися після зимівлі.

Орнітологи зазначають, що з часу запровадження Дня птахів на Землі вже зникло більше 160 їх видів і підвидів. В Україні під загрозою зникнення – 91 вид із 360, які живуть на території нашої країни.

«Розвішування будиночків для птахів та годівничок до цієї дати – це не просто данина традиціям. В останні роки ми все частіше згадуємо про біорізноманіття, його збереження, збільшення. Особливо це актуально для міст, які швидко розвиваються, де часто змінюються умови проживання для тварин. Птахи – це необхідний ланцюг в екосистемі, який підтримує рівновагу у цій царині», – зазначає генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.