Капремонт у сквері на вул. Машинобудівній, 25а офіційно завершено

Капремонт у сквері на вул. Машинобудівній, 25а у Солом’янському районі офіційно завершено. Від першого варіанту проекту оновленого скверу, який обговорювали із громадськістю, до готового результату пройшло 5 місяців.

Раніше нічим не примітна зелена зона відтепер має вигляд сучасного скверу: із доріжками з ФЕМ, новими лавами й урнами. Для дітей встановлено ігровий комплекс на майданчику з гумовим покриттям. Влаштовано також майданчик для занять спортом. Для освітлення скверу площею 0,3 га було вирішено встановити 6  LED-ліхтарів на сонячних батареях.

У сквері висаджено 5 слив Пісарді – декоративні дерева із темно-пурпуровими листям, яке не змінює забарвлення протягом всього сезону. Навесні рожеві бутони розкриваються білими квітами. Також висаджено 150 квітучих кущів: вейгелу, пухироплідник, барбарис, півонію деревовидну, дерен та створено клумби із однорічними та багаторічними квітами. Ще 4 клени висадили разом із громадою під час відкриття.

Нагадаємо, статус скверу дана ділянка площею 0,2984 га отримала відповідно до рішення Київської міської ради від 9 листопада 2017 року № 202/3209.