Комунальні підприємства, що входять до складу КО «Київзеленбуд», розпочинають активну підготовку рослин до весняного висаджування (+відео)

Комунальні підприємства, що входять до складу КО «Київзеленбуд», розпочинають активну підготовку дерев та кущів до весняного висаджування у парках та скверах столиці.

За словами працівників, зараз рослини перебувають у стані спокою, і це ідеальний час для того, щоб правильно викопати і пересадити дерево з розсадника у парк.

«Технічно все дуже просто. Спеціальна техніка, яка за формою нагадує тюльпан, пронизує ґрунт навколо стовбура дерева  на відставні 90-100 сантиметрів і в глибину близько 80 сантиметрів.  Дістаємо з ґрунту дерево разом з комом землі, обмотуємо мішковиною і затягуємо сіткою з необхідним діаметром. І все – наше дерево готово для подальшого висаджування у парках та скверах міста,  – розповідає працівниця комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Солом’янського району Алла Ігнаткіна.

Щодо кущів – технологія аналогічна. Єдине, працівники комунальних підприємств можуть викопувати їх і вручу, якщо дозволяє розмір рослини, зазначає Алла Ігнаткіна.

Підготовка рослин до весняного висаджування у зелених зонах столиці триває у всіх районах Києва.