Київ поступово перетворюється на місто із комфортними парками та затишними скверами

КО «Київзеленбуд» продовжує оновлювати зелені зони міста: ремонтувати парки, влаштовувати благоустрій у скверах, створюючи зручні умови для відпочинку у кожному районі столиці.

Наприклад, у сквері на вул. Глінки, 6 у Солом‘янському районі практично завершено ремонтні роботи. За доволі короткий період там влаштували 400 кв. м з ФЕМ, встановили 7  лав та урни для сміття. На 60 кв. м. розмістили гімнастичний комплекс «Квест» з гумовим покриттям. Працівники КП УЗН Солом’янського району висадили 21 дерево (робінії, в’язи, ялини та ялиці) та майже 100 кущів (ялівець горизонтальний, пухироплідник, спірея). Форми скверу додає жива огорожа довжиною 124 п. м. із 620 кущів кизильника блискучого. І звісно, було влаштовано газон – майже 1000 кв. м. Останнім штрихом в ремонті скверу на вул. Глінки, 6 буде встановлення дитячого майданчика, де малеча зможе покататися на гойдалках і погратися на ігровому комплексі «Малюк».

У Шевченківському районі тривають ремонті роботи з благоустрою скверу «Верстатобудівний». Перед початком робіт з території скверу було демонтовано 4 гаражі, встановлених там незаконно. Поступово доріжки з бетонних тротуарних плит перетворюються на красиві стежки із ФЕМ. Вже влаштовано майже 700 кв. м. покриття із запланованих 2000 кв. м. Оскільки у сквері часто відпочивають батьки з малими дітьми, важливо було передбачити тут влаштування громадської вбиральні. На даний момент залито фундамент та встановлено металевий каркас для приміщення, в якому розміщуватиметься вбиральня та будинок садівника. Тривають роботи по проведенню зовнішніх комунікацій до будівлі. Затишку скверу додадуть 6 горобин, а також більше 400 різноманітних кущів та майже 3000 злакових та багаторічних рослин.

А в парку біля озера Тельбін у Дніпровському районі влаштували освітлення – встановили 96 опор. Тож по завершенню пусконалагоджувальних робіт тут буде комфортно гуляти ввечері. На території даного парку вже є нове футбольне поле площею більше 900 кв. м. Зараз тривають роботи із влаштування баскетбольного поля і завершуються роботи на дитячому майданчику.

Київ поступово перетворюється на місто із комфортними парками та затишними скверами.