На території Національного Заповідника «Києво-Печерська Лавра» обстежили дерева

Адміністрація заповідника звернулася до КО «Київзеленбуд» з проханням обстежити дерева, щоб з’ясувати в якому вони стані та якого лікування потребують.
Тут ростуть велетні, яким вже не один десяток років і правильний догляд та вчасне лікування збереже їх для наступних поколінь. Деякі з них входять до природно-заповідного фонду. Наприклад, на центральній алеї ростуть 200-літні каштани, які є пам’ятками природи.
Крім того, більшість обстежених дерев знаходяться у людних місцях. Тому вчасне видалення аварійних, лікування хворих дерев, санітарна обрізка сухих гілок, збалансування крони – це також питання безпеки відвідувачів.
Огляд проводили спільно з біологом-дослідником, експертом по стану рослин, фахівцем з аплікації засобів захисту рослин Ігорем Сінгером. Було визначено, що більше 30 дерев потребують додаткового обстеження арботомом. Це важлива складова оцінки стану дерева, адже імпульсний томограф дозволить «зазирнути» всередину рослини, побачити масштаби ураження. Візуалізація внутрішнього стану деревини дасть змогу Ігорю Сінгеру скоригувати план лікування для кожного окремого екземпляра.