Обговорення капремонту скверу на просп. Повітрофлотському, 11-13

У сквері на просп. Повітрофлотському, 11-13 відбулося обговорення концепції капремонту. З мешканцями прилеглих будинків розглянули кілька варіантів майбутнього вигляду скверу.

На даний момент доріжки у сквері – це розбиті плиті та протоптані стежки. Територія не має освітлення.  Тож для благоустрою скверу запропоновано прокласти доріжки з ФЕМ, встановити лави та урни, влаштувати на сонячних батареях. Мешканці також висловили побажання встановити огорожу навколо скверу та підключити відеоспостереження.

Центральним елементом скверу має стати скульптурна композиція на честь Героя України Максима Шаповалова.

Для озеленення скверу запропоновано, крім влаштування газону, висадити живу огорожу від проїжджої частини дороги, щоб створити захист від пилу та надмірного шуму. Також передбачено висадити більше 20 дерев. Серед запропонованих варіантів: клен червоний, вишня дрібнолиста та в’яз плакучий. Кияни, у свою чергую, подали свої пропозиції по рослинам, які також будуть розглянуті. 

Нагадаємо, статус скверу земельній ділянці на просп. Повітрофлотському, 11-13 у Солом’янському районі площею 0,3 га була надано відповідно до рішення Київської міської ради від 31 січня 2019 року № 26/6682. Група мешканців ініціювала клопотання щодо найменування скверу на честь українського розвідника, учасника АТО, генерал-майора Максима Шаповала, який трагічно загинув у 2017 році внаслідок терористичного акту в Києві. Розглянути питання та прийняти остаточне рішення має Київрада.