Патрон у парку “Відрадний”

Ще один герой сьогодення – Патрон. Зображення джек-рассел-тер’єра, який вже став талісманом ДСНС, з’явилося у парку «Відрадний». Художники Віталій Гідеван(Gide1) та Олена Нойна (Noyna) зобразили пса у вже звичному впізнаваному образі – в іменному жилеті. Для малюнку загальною площею 30 кв. м використали 50 балонів фарби. Кошти на створення цього міні-муралу надав меценат.

Директор КП УЗН Солом’янського району Олексій Лукаш каже, що Патрон – саме той герой, який потрібен цьому парку. Адже у «Відрадному» відпочивають сім’ями, багато дітей приходить сюди, а найпалкіші фанати Патрона – діти.

«З початком повномасштабної війни у нас з’явилися нові герої, нові символи. Кожен з них – це окрема історія про незламність нашої України і про те, що ми ні за що не відступимося від перемоги. Навіть тварини на нашому боці», – додає усміхаючись Олексій Лукаш.  

Нагадаємо, пес Патрон – український собака-винюхувач вибухівки. Він став талісманом загону піротехніків, які займаються розмінуванням територій у Чернігівській області. Як зазначали в ДСНС, тільки до 19 березня 2022 пес допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, залишених російськими військами. Патрон став символом українсько-російської війни і навіть нагороджений медаллю «За віддану службу», а його господар Михайло Ільєв — орденом «За мужність» III ступеня.