Працівники КО «Київзеленбуд» переймають європейський досвід догляду за деревами

Догляд за рослиною як за індивідуальним організмом. Працівники КО «Київзеленбуд» переймають європейський досвід обслуговування дерев в урбанізованому середовищі. Понад місяць провідні фахівці та спеціалісти комунального об’єднання, у рамках курсу «Інспектор стану дерев», вивчатимуть сучасні методи оцінки та обстеження дерев, а також особливості роботи із віковими насадженнями.

«Для нас дуже цінно, що працівники КО «Київзеленбуд» сьогодні мають можливість переймати досвід кращих фахівців-арбористів. Важливо, що люди отримують не лише теоретичні знання, але закріпляють їх на практиці.

Це допоможе нам покращити підходи по догляду за деревами в міському середовищі. Це перше навчання такого рівня. Надалі ми плануємо залучати до курсу все більше працівників КО «Київзеленбуд» та комунальних підприємств, які входять до його складу, – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

У підготовці фахівців зроблено акцент на новітніх методах обстеження дерев, ролі тварин в екосистемі, впливу життєздатності дерева на безпеку людей. А також вивченню правових аспектів в управлінні зеленими насадженнями.

Курс «Інспектор стану дерев» проходить у рамках проєкту з розвитку арбористики в Україні Semen Oblomei Foundation. Підготовлено благодійним фондом Peli can live  на основі: «Кurs Certyfikowanego Inspektora Drzew».