Працівники КО «Київзеленбуд» перейняли європейський досвід догляду за деревами та отримали сертифікати міжнародного зразка

Працівники КО «Київзеленбуд», у рамках курсу «Інспектор стану дерев», перейняли європейський досвід догляду за деревами та отримали сертифікати арбористів міжнародного зразка.

Протягом курсу працівники вивчали сучасні методи оцінки та обстеження зелених насаджень, особливості роботи із віковими деревами, вплив життєздатності дерева на безпеку людей. Значну увагу приділили правовим аспектам в управлінні зеленими насадженнями.

«Для нас цінно, що працівники команди КО «Київзеленбуд» мали змогу перейняти досвід кращих фахівців-арбористів та опанувати знання на практиці. Ми підтримуємо та розвиваємо ідею догляду за деревом як за індивідуальним організмом, що дуже важливо в умовах урбанізованого середовища. Надалі плануємо залучати до курсу все більше працівників КО «Київзеленбуд» та комунальних підприємств, які входять до його складу. Це дозволить нам вагомо покращити підходи по догляду за деревами в місті, – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

Разом з тим Юрій Бахмат нагадав, що спільно з Департаментом захисту довкілля та адаптації до змін клімату КМДА, КО «Київзеленбуд» долучився до перекладу європейських стандартів догляду за деревами. Зараз тривають консультації щодо можливості імплементації європейських стандартів догляду за деревами у Києві.

Довідково: курс «Інспектор стану дерев» проходить у рамках проєкту з розвитку арбористики в Україні Semen’s Oblomei Foundation. Підготовлено благодійним фондом Peli can live на основі: «Кurs Certyfikowanego Inspektora Drzew».