Працівники комунальних підприємств, що входять до складу КО «Київзеленбуд»,  розпочали підготовку парків та скверів до весняно-літнього сезону (+відео)

Озеленювачі комунальних підприємств, що входять до складу КО «Київзеленбуд»,  розпочали підготовку рослин у парках та скверах столиці до весняно-літнього сезону.

«Перший етап – підготовка багаторічних декоративних злаків. Міскантусам, війникам, молінії, пенісетумам слід обрізати верхню частину, залишивши буквально 5-8 сантиметрів, щоб новому листю  та суцвіттю було куди розвиватись і рости»,  – розповідає майстриня дільниці КП УЗН Шевченківського району Ірина Мороз.

За її словами, формувати кущі потрібно також у гортензій, троянд, бирючини, таволги, будлеї, дерену, форзиції та інших декоративних рослин. 

«Все для того, аби уже за кілька тижнів гості та жителі столиці могли милуватися різнобарв’ям рослин у наших міських парках», – додає Ірина Мороз.

Разом з тим працівники комунальних підприємств прибирають у зелених зонах столиці та готують клумби до висадження нових рослин.