Проінспектували хід капремонту фітнес-парку “Озеро Лебедине”

Відбулася інспекція першої черги капремонту фітнес-парку «Озеро Лебедине» в Дарницькому районі.

Капітальний ремонт парку розпочався у 2019 році. На даний момент у парку влаштована центральна частина, прокладено 6000 кв. м. доріжок із фібробетону, влаштовано ділянку веломаршруту через центральну площу, обладнана велопарковка, встановлено урни та  два види лав: парапетні з декоративним підсвічуванням та класичні, а також збудовано громадську вбиральню.

На території фітнес-парку є багатофункціональне спортивне поле для гри в волейбол, баскетбол, міні-футбол, спортивний майданчик та дитячий майданчики з інклюзивними елементами.  Також встановлено стіл для гри в шахи.

Одним із улюблених місць молоді вже стала скейт-зона – унікальний для Києва майданчик для катання на скейтборді, ВМХ, агресивних роликах та екстремальних самокатах. Це бетонний трирівневий боул площею 270 кв. м.

В центральній частині парку влаштовано поливо-зрошувальну систему,  встановлено 30 опор з LED-світильниками. В рамках програми «Безпечна столиця» встановлено систему відеоспостереження із 8 камер. 

Для озеленення оновленої частини парку було влаштовано як рулонний, так і посівний газон. Тут також було висаджено понад 60 дерев, зокрема, верба вавилонська, тис, сосна чорна, сосна веймутова, а також квітучі тюльпанове дерево, магнолія, катальпа бігонієвидна, церцис канадський, глід повноквітковий, слива Пісарді, сумах оленорогий.

У 2021 році заплановано завершити влаштування центральної доріжки із пандусами, встановити ще одну велопарковку, завершити влаштування простору для тренування собак. Будуть також продовжені роботи  із влаштування поливо-зрошувальної системи, освітлення, відеоспостереження, озеленення.