Кияни здали на екологічну утилізацію близько 7 000 новорічних дерев

Із 4 до 31 січня кияни принесли до пунктів прийому близько 7 000 новорічних дерев. Найбільше – мешканці Дарницького та Подільського районів столиці. Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

«Як бачимо, цього року кількість новорічних дерев, які кияни принесли на екологічну утилізацію, зросла. Якщо рік тому було зібрано майже 4 000 сосон та ялинок, то в цьому році – близько 7 000 хвойних. Пов’язуємо це з тим, що значна частина киян повернулася в місто, а також із збільшенням пунктів прийому новорічних дерев у столиці», – сказав Володимир Прокопів.

Директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний нагадав, що у 2024 році кількість пунктів прийому хвойних зросла із 17 до 44.

«На численні прохання киян ми значно збільшили кількість локацій, де можна було здати хвойні дерева на утилізацію. Окрім виробничих баз комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень, ми розмістили сучасні пункти прийому у столичних парках та скверах – по кілька в кожному районі столиці. Цей підхід добре себе зарекомендував, тому в наступному році будемо його масштабувати», – повідомив Олександр Возний.

За словами директора комунального об’єднання «Київзеленбуд» Юрія Бахмата, хоча міські пункти прийому новорічних дерев уже припинили свою роботу, можливість віддати ялинку чи сосну на екологічну утилізацію зберігається. Кияни, які досі не встигли скористатися послугою, можуть це зробити, завітавши в робочий час на виробничі бази районних КП УЗН. Їхні адреси можна знайти на сайті комунального об’єднання: https://kyivzelenbud.com/.

Нагадаємо, під час екологічної утилізації хвойних дерев утворюється щепа, яку використовують у зеленому господарстві. Зокрема, фахівці мульчують лунки молодих дерев – для захисту від перемерзання коренів і збереження вологи в спекотні літні місяці.