Сучасному світу потрібні сучасні технології та програми

II Міжнародний екологічний форум Eco Ukraine – про екологію, сучасні технології та енергоефективність.
Олексій Король, в. о. генерального директора КО “Київзеленбуд” розповідав про енергоефективні технології під час капремонтів та оновлення київських парків, про перспективи та плани.

«Сучасному світу потрібні сучасні технології та програми. Вони мають бути зручними в користуванні, зрозумілими, доступними та інформативними. Про це сьогодні говорив під час II Міжнародного екологічного форуму ECO UKRAINE. КО «Київзеленбуд» поступово переходить на енергоефективні технології, зокрема, під час капремонтів парків і скверів. Ми встановлюємо сучасне LED-освітлення, освітлення на сонячних батареях. А наступного року будемо тестувати ще й енергію вітру. Та найголовніше – це відновлення і створення зелених зон у Києві, догляд за ними. І важливо не просто посадити багато дерев, щоб повернути статус найзеленішої столиці Європи. Головне якісно це зробити – висадити ті дерева і тих параметрів, які в умовах зміни клімату почуватимуть себе у місті добре.», – розповідає Олексій Король, в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд»
Олексій Король презентував для учасників Форуму ресєтр зелених зон столиці – інформаційну геопросторову базу, в яку внесені об’єкти зеленого будівництва, зелені насадження та лісопарки, що перебувають на балансі КО «Київзеленбуд», КП УЗН та КП ЛПГ, що входять в об’єднання.
«Реєстр – це доступ навіть зі смартфону до інформації про парки, сквери, зони відпочинку на території лісів. Карта ще наповнюється, проте реєстр вже доступний на платформі інформаційно-аналітичної системи «Майно», – пояснив очільник об’єднання.