Троянди на честь Дня міста Бахмута

Сьогодні у парку “Наталка” висадили троянди. Захід присвятили Дню незламного міста Фортеці-Бахмут – йому виповнилося 452 роки.
100 кущів закупила громада Бахмута, ще 20 – за власні кошти працівники КП УЗН Оболонського району як подарунок бахмутянам. До речі, за словами директорки підприємства Марії Ковальчук, на Оболоні вже давно ростуть бахмутські троянди – їх близько 20 тисяч.
До того, як росіяни перетворили Бахмут на руїни, його називали містом троянд. Саме тут у 2015 році зафіксували рекорд України – «Найбільшу кількість троянд у одній локації». На Алеї, присвяченій цим квітам, експерти нарахували більше 7 тисяч кущів. За деякими джерелами, загалом по місту їх налічувалося майже 40 тисяч.
Разом із жителями Бахмута, які вимушені тимчасово проживати у Києві, квіти висаджували керівництво Бахмутської міської військової адміністрації й Оболонської РДА.
Крім того, у парку “Наталка” пройшли майстер-класи, ігрові квести, спортивні змагання для дітей, а також фотовиставка та ярмарка робіт майстрів.