Трудовий договір: Твій пасок безпеки у світі праці – Держпраці закликає роботодавців оформляти трудові відносини із працівниками (+відео)

Трудовий договір – це надважливий документ у роботі, але інколи його ігнорують. Він як ремінь безпеки в авто: для деяких здається непотрібним, утім насправді дуже важливий. У межах інформаційної кампанії «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!» Державна служба України з питань праці нагадує роботодавцям і найманим працівникам про важливість дотримання законодавства про працю і укладення трудових договорів.

У Держпраці зазначають, що люди часто помилково думають, що можуть обійтись без оформлення трудових договорів. Так, іноді роботодавці та працівники не хочуть обмежувати себе договором, вважаючи, що все обійдеться і без офіційних паперів. Проте у разі виникнення проблем, наприклад, працівник втрачає роботу або роботодавець зазнає збитків, усім стає зрозуміло, що без договору все набагато складніше.

Трудовий договір допомагає і роботодавцям, і працівникам краще розуміти свої права та обов’язки. Це як водії, які завжди користуються ременем безпеки – вони, як правило, набагато рідше порушують правила дорожнього руху.

Головна мета кампанії – попередження та/або усунення порушень законодавства про працю при оформленні трудових відносин шляхом інформування обох сторін трудових відносин про взаємні права і обов’язки.

Детальніше про кампанію – на сайті Державної служби України з питань праці.