У Києві надзвичайний рівень пожежної небезпеки: лісопаркові господарства продовжують здійснювати комплекс заходів щодо недопущення займань (+відео)

У Києві утримується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Лісопаркові господарства, що входять до складу КО «Київзеленбуд», продовжують комплекс заходів щодо недопущення займань у природних екосистемах. Про це повідомив генеральний директор комунального об’єднання Юрій Бахмат.

За його словами, працівники ЛПГ ліквідують стихійні звалища, встановлюють шлагбауми, облаштовують мінералізовані смуги навколо найбільш пожежонебезпечних ділянок лісу.

«Працівники лісопаркових господарств проводять профілактичні роботи, спрямовані на недопущення лісових пожеж, своєчасну їх локалізацію та ліквідацію. Із початку року навколо найбільш пожежонебезпечних ділянок лісу проведено відновлення мережі мінералізованих смуг протяжністю майже 2 000 кілометрів. Це дозволить запобігти можливому розповсюдженню вогню. Також перекрито 85 лісових доріг. Зазначу, що вся протипожежна техніка та обладнання в лісопаркових господарств – у повній технічній готовності», – повідомив Юрій Бахмат.

Задля швидкого реагування на займання всі лісопаркові господарства використовують камери відеоспостереження. Також здійснюється патрулювання території.

«У період високої пожежної небезпеки лісова охорона здійснює моніторинг, патрулюючи ліси, зокрема найбільш пожежонебезпечні лісові ділянки. Також ведеться відеонагляд з пожежно-спостережних веж», – додав Юрій Бахмат.

Також від початку літнього сезону вже провели 13 рейдів із залученням представників ДСНС України у м. Києві та Нацполіції. Крім того, на всіх балансових територіях лісопаркових господарств встановили майже 200 інформаційних табличок на протипожежну тематику.

Нагадуємо, що згідно з розпорядженням Київського міського голови, у столиці діє заборона відвідування лісів в умовах воєнного стану.