У Києві розпочалося осіннє озеленення: з початку року висаджено близько 4 тисяч дерев, майже 40 тисяч кущів та понад 5,2 млн квітів (+фото)

У Києві стартувала осіння кампанія з озеленення. Із початку 2024 року комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень столиці висадили близько 4 тисяч дерев, майже 40 тисяч кущів та понад 5,2 млн квітів. Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.  

«Попри всі складнощі, пов’язані з воєнним станом, зелене господарство столиці продовжує активно працювати. Наразі у Києві розпочалося традиційне осіннє озеленення. Такі кампанії — це не лише про створення комфортного середовища для киян та гостей міста. Це наш внесок у стійкий розвиток столиці та адаптацію до зміни клімату. Зазначу, що у цьогорічній кампанії, як і завжди, перевага віддається стійким до міських умов видам рослин. Близько 80% обраних порід дерев — це листяні, такі як дуби, клени, платани, катальпи та гіпоалергенні тополі» — сказав Олександр Возний.

Він додав, що також при виборі рослин перевагу віддають багаторічним квітам і злаковим травам, оскільки вони потребують значно меншого ресурсу для утримання. Серед них: ковила, гейхера, міскантус, пеннісетум, родовник, шавлія, котовник, вероніка, війник, полинь, брунера, тощо.

За словами генерального директора КО «Київзеленбуд» Юрія Бахмата, як і раніше,  особлива увага приділяється догляду за зеленими насадженнями.

«Ми продовжуємо впроваджувати інноваційні методи догляду за рослинами. Наприклад, торби для поливу дерев — спеціальні системи, які роблять прикореневий полив більш ефективним. Таких торбинок у Києві вже понад 1,5 тисячі, і в майбутньому їхню кількість будемо збільшувати» — прокоментував генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

Нагадаємо, торік у міських парках, скверах і на бульварах висадили понад 8 тисяч дерев, майже 80 тисяч кущів та 6,5 млн квітів. Водночас у міських лісах за весняно-осінній період 2023 року висаджено понад 321 тис. сіянців і заліснено 13,5 га лісових площ.