У Києві висадили дерева у пам’ять про загиблих захисників України

Дерева, висаджені на знак глибокої поваги й шани до воїнів, які віддали життя за свою Державу, свій народ, його незалежність і свободу… Так сьогодні відзначаємо День пам’яті загиблих захисників України.

У парку «Прибережний» в затоці Берковщина було виділено місце для 16 дубів, які берегтимуть пам’ять про Дмитра Пясецького з позивним «Тяж». Він загинув рівно рік тому, 29 серпня 2022 року, під час звільнення населеного пункту на Запорізькому напрямку. Близькі Тяжа розповідають, що він завжди пишався, що є українцем, і не вагаючись взяв до рук зброю, щоб захищати рідну країну. Дерева висаджували батьки, дружина, двоє маленьких синів і друзі.

А в Святошинському районі на честь полеглих героїв та героїнь України з’явилася алея. Так, у сквері на розі просп. Леся Курбаса та вул. Героїв Космосу ростимуть 20 в’язів, до висадження яких долучилися рідні загиблих воїнів та військові.

«Це красива традиція – висаджувати дерева на честь наших героїв. І разом з тим, скорботна. Ми розуміємо, що до нас ще не раз звертатимуться з такими ініціативами. Адже війна, на жаль, ще триває…  Тож зараз ми розглядаємо можливість виділити чи створити в кожному районі міста зелену зону, яка стане місцем пам’яті та сили. Це мають бути затишні локації із ненав’язливим, але таким важливим нагадуванням, завдяки кому вистояв Київ і на честь кого ростуть тут дерева», – зазначає в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Вікторія Середіна.