У Києві за підтримки меценатів з’явився дитячий майданчик з унікальним «Супер Кубом» з Лапландії

Частинка Лапландії у Солом’янському районі столиці. У рамках меценатського проєкту «Joy of Play», 24 травня відбулося відкриття дитячого майданчика на вулиці Гетьмана, 1, з унікальним «Супер Кубом», привезеним з міста-резиденції Санта Клауса.

Наразі це єдиний подібний вертикальний ігровий простір в Україні, з ексклюзивним дизайном, виготовленим з натурального дерева.

Гігантський СуперКуб – результат кількарічної роботи дизайн-студії фінського виробника – Lappset Group. Понад 50 дітей одночасно можуть знаходитись всередині Кубу, який виготовили з північної сосни та привезли до Києва з Рованіємі (Фінська Лапландія) – єдиної офіційної резиденції Санта Клауса в світі. З обох сторін Кубу на землю спускаються дві гігантських металевих гірки.

Також на майданчику облаштовано інклюзивний гральний комплекс з натуральної лапландської деревини, кількох пружинних качалок та трьох гойдалок. Весь гральний простір забезпечений травмо-безпечним покриттям «штучна трава». Також встановлено нові лави та урни.

Як зазначають меценати, цей майданчик буде не лише місцем для гри та розваг, але й куточком дитячої радості у складних умовах війни.

Гроші на встановлення майданчику були подаровані декількома компаніями та приватними особами Фінляндії та Данії.

Дякуємо засновникам проєкту «Joy of Play/Радість Гри» – сім’ї Хартвалл з Фінляндії, міжнародним меценатам – компаніям Reima, Lappset, Nilpeter, які об’єднали зусилля, аби сьогодні підтримати Україну. Проєкт втілено за співпраці з громадським об’єднанням Інститут “Республіка” та компанією “Нові Горизонти 2005”. Мета проєкту – створити ігровий простір, де діти і підлітки відчуватимуть радість гри та спілкування, попри війну.