У київських парках та скверах крадуть рослини

Ялівець , барбарис, форзиція, клен Гіннала, сосна звичайна та альпійська, смородина альпійська, пухироплідник, дерен, гортензія, спірея, вейгела, лаванда і квіти, багато квітів. Це не перелік рослин для озеленення якоїсь ділянки у місті. Це те, що крадуть у парках та скверах. На місці висаджених раніше кущів, квітів і подекуди дерев – пустка. Якщо скласти всі цифри, то можна було озеленити напевно не один сквер.  

Наприклад, за останній місяць у сквері на вул. Машинобудівній, 25А викопали 7 дерев клена Гіннала і 27 кущів барбарису. У парку по вул. Гетьмана Павла Полуботка (Попудренка) хтось позарився на кущі: 6 форзицій та гортензію волотисту Pinky Winky. У парку Партизанської слави комусь напевно припала до душі магнолія, причому настільки, що її «забрали додому».  У парку «Орлятко» викрали 10 кущів гортензії та 11 спіреї. У сквер Мусліма Магомаєва вже майже не залишилося троянд, постійно звідси «виносять» гортензії та лаванду. У центрі міста крадії також не пасуть задніх: рослини зникають на Львівській площі, сквері на Січових Стрільців, сквері Анни Київської і навіть на Майдані Незалежності видно, де повисмикували тюльпани.

Деснянські озеленювачі чи не щодня зараз фіксують зникнення квітів – з початку цвітіння зафіксували викрадення 350 тюльпанів із цибулинами та ще близько 200 маргариток. А кількість зламаних і понівечених квітів важко порахувати.

Те, в якому місті ми живемо – залежить від кожного з нас…