У парку «Перемога» за підтримки меценатів облаштували квітники в чашах

У парку «Перемога», що у Дніпровському районі столиці, облаштували 9 великих квітників у чашах. Всі матеріали для створення бетонних конструкцій надали меценати. Майже 6 місяців працівники комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району виготовляли чаші. Діаметр однієї – 1,7 метра. Планується, що у чашах квітуватимуть рослини з весни до осені, а взимку їх прикрасять ікебанами.

«Дякую усім, хто долучився до облаштування нового «Квітучого магніту» міста. Тепер це ще одна прикраса Дніпровського району. Радий, що у цей складний час меценати підтримують столицю, в тому числі в частині озеленення», – наголосив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

Ідея квітучих чаш виникла ще кілька років тому, за прикладам, як у Нідерландах, розповідає директор КП УЗН Дніпровського району Євген Ковшун.

«Київ – це місто комфортних парків та дивовижних інсталяцій. Тому ще кілька років тому виникла ідея створити квітники у чашах, як, приміром, це роблять у Нідерландах. На початку 2022 року відгукнулися меценати, але війна внесла свої корективи. Однак уже зараз можна прогулятися новою локацією, яка, до речі, дуже підходить для фотосесій», – підкреслив Євген Ковшун.

Ініціатором створення «Квітучих магнітів» у столиці – красивих локацій з різнобарвʼям рослин – є Департамент захисту довкілля та адаптації до змін клімату КМДА.

Меценатами «Квітучого магніту» у вигляді чаш виступили будівельні компанії столиці.