У парку «Веселка» в Шевченківському районі встановили будиночок для комах

Конструкція нагадує багатоквартирний будинок з оселями для сезонного поселення та для зимівлі. Тут можуть одночасно жити як комахи-запилювачі, так і ентомофаги, які нищать шкідників. Дах будиночка захищає його від опадів, а каркас є достатньо міцним, щоб витримати вагу «мешканців».
У кожній секції – інше наповнення: солома, дерево, дошки, цегла, сіно, просвердлені колоди,а також сіно, мох, гілочки, каміння.
Як зазначає гендиректор КО «Київзеленбуд» Олексій Король, ці будиночки є частиною комплексних заходів по підтримці й розвитку біорізноманіття у місті: «Ми маємо навчитися не просто жити в гармонії з природою, а створювати умови для того, щоб природа навколо нас розвивалася. З цією метою ми поступово розширюємо комплекс заходів. У лісах, що оточують Київ, розвішуємо годівниці для пернатих, кажанятники, влаштовуємо місця підгодівлі тварин, у парках з водоймами спускаємо на воду будинки для птахів. А зараз і будинки для комах. Будемо спостерігати, хто яку «квартиру» обиратиме».
Парк «Веселка» обрали тому, що тут висаджено масиви найрізноманітніших багаторічників, які по черзі цвітуть з квітня до жовтня, тут є квіти-медоноси, котрі приваблюють комах.