У центрі Києва висаджено 100 тисяч тюльпанів, подарованих Королівством Нідерланди

Проект реалізовується за ініціативи Почесного консула України у м. Амстердам Еміля де Севрена Жакета та за підтримки Надзвичайного та Повноважного Посла України в Нідерландах Всеволода Ченцова. Міжнародні авіалінії України стали партнером заходу та забезпечили транспортування цибулин тюльпанів із Нідерландів до України.
Еміль де Севрен Жакет пояснив, що він захоплюється мужністю українського народу під час Революції Гідності. І 100 тисяч тюльпанів символізують повагу нідерландців до героїв та героїнь Небесної сотні.
Так, нідерландські тюльпани зацвітуть у квітні-травні на клумбах Майдану Незалежності та біля будівлі Міністерства закордонних справ. Сорти були підібрані по кольорах – жовті, жовтогарячі та червоні. Це Negrita Purple, Banjaluka, Blushing Apeldoorn, Jan Seignette, Orange Lion, Oranje van Eijk, Oranje Breeze, Salmon van Eijk. Об’ємність геометричним візерункам вдасться надати завдяки різній висоті квітів – від 40 до 60 см залежно від сорту.

В. о. генерального директора КО “Київзеленбуд” Олексій Король зазначив: “Ми вдячні Королівству Нідерланди за такий яскравий подарунок Україні і Києву, зокрема. Особлива подяка Емілю де Севрен Жакету за таку ініціативу. Впевнений, що в квітні вже ми побачимо квітучий Київ – 100 тисяч голландських тюльпанів у центрі столиці та ще 400 тисяч, висаджених в інших куточках Києва, в тому числі, й на Співочому полі, стануть окрасою міста навесні”.
Участь у висадженні квітів взяли Почесний консул України у м. Амстердам Еміль де Севрен Жакет, заступник голови КМДА Олександр Харченко, заступник директора департаменту міжнародного права МЗС Сергій Устименко, віце-президент з комерції Міжнародних авіаліній України Сергій Фоменко, а також в. о. начальника Управління екології на природних ресурсів КМДА Олександр Савченко та в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.