У зелених зонах Києва почали встановлювати мішки для прикореневого поливу дерев (+відео)

У парках та скверах столиці вже почали встановлювати мішки для поливу молодих дерев.  Це спеціальні 85-літрові торбини, які кріплять навколо стовбура та наповнюють водою, що дозволяє підтримувати рівень вологості ґрунту та сприяє кращому росту рослин.  

Система працює за принципом крапельного поливу. Набрана в мішок вода поступово і рівномірно зволожує пристовбурні кола дерева. Відтак рослини отримають саме стільки вологи, скільки їм потрібно для здорового зростання.

Спеціальний матеріал, з якого виготовлені торбини, не дає перегріватися воді та забезпечує деревам оптимальну температуру поливу.

«Минулого року мішки для поливу було встановлено в рамках пілотного проєкту. І це дало позитивний ефект: молоді дерева демонстрували кращий ріст, яскравіше забарвлення та мали більш здоровий вигляд. Тому цього літа ми плануємо розширити проєкт на всі райони столиці. Мішки для поливу можна буде побачити у зелених зонах в різних куточках міста», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

Використання спеціальних мішків заощаджує до 65% води порівняно зі звичайним поливом.