Весняне озеленення: у Солом’янському ландшафтному парку висадили 70 дерев та 120 кущів

У Києві розпочалася весняна кампанія з озеленення парків та скверів столиці. Зокрема, сьогодні, 5 березня, у Солом’янському ландшафтному парку висадили 70 дерев та 120 кущів. Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

«Традиційно о цій порі наші комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень розпочинають озеленення столиці. У Солом’янському ландшафтному парку сьогодні висадили по кілька десятків кленів, липи, сосни, каштанів, а також 70 кущів бузку та 50 дерену як живої огорожі. Впродовж весни плануємо висадити тут ще додатково 60 дерев», – зазначив Олександр Возний.

В тому числі озеленили зони, які були уражені небезпечним шкідником – вузькозлаткою ясеневою смарагдовою. Обираючи рослини для висадки, перевага надавалася сортам, для яких златка не становить загрози.

За словами генерального директора КО «Київзеленбуд» Юрія Бахмата, роботи з озеленення розпочалися у всіх районах міста Києва. Перевага надається стійким до міських умов породам дерев та кущів, а також багаторічним квітам та декоративним злакам.

Також Юрій Бахмат нагадав, що минулого року працівники комунальних підприємств, що входять до складу КО «Київзеленбуд», висадили у міських парках, скверах та на бульварах понад 8 тисяч дерев, майже 80 тисяч кущів та 6,5 мільйонів квітів.