Відбулася презентація концепції капітального ремонту скверу на розі вул. Володимира Винниченка та Павлівської (+відео)

Вчора, 19 травня, відбулася презентація для громадськості концепції відновлення скверу на розі вул. Володимира Винниченка та Павлівської, що біля Республіканської клінічної лікарні МОЗ України.

Як повідомлялося раніше, цього року під час капремонтів парків та скверів КО «Київзеленбуд»  максимально враховує вимоги доступності для маломобільних груп населення. Розпочали із зелених зон, які знаходяться в безпосередній близькості до медичних закладів, щоб люди, які проходять лікування та реабілітацію, могли без перешкод пересуватися парками та скверами.

Відтак, у сквері на розі вул. Володимира Винниченка та Павлівської планується облаштування пандусів та сходів з поручнями з обох сторін, замощення доріжок безшовним фемом, що дозволить безбар’єрному пересуванню, встановлення тренувального майданчика для фізіотерапії з різним типом покриттів та перепадом висоти, оновлення дитячого майданчика з додаванням елементів інклюзії, оновлення лав, в тому числі з тримачами для милиць, створення зони з ароматравами та дощовий сад.  Також планується полив по усій території скверу. Передбачено відеонагляд.

Для домашніх улюбленців облаштують два огороджені майданчики для вигулу собак, для великих та малих порід.

При проєктуванні капремонту об’єкта буде максимально враховано ідентичність скверу та збережено зелені насадження.

Дякуємо експертам та консультантам з Superhumans Center за співпрацю та координацію на кожному етапі робіт щодо безбар’єрності.

 

Superhumans Center – це сучасний центр з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки постраждалих від війни дорослих і дітей. У березні 2024 року Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА підписав меморандум про взаєморозуміння з Superhumans Center, що допоможе зробити міські зелені зони ще більш комфортними та доступними.