Відкрито оновлений сквер на вул. Генерала Наумова, 31-33 у Святошинському районі

Площа скверу – 0,6 га. Роботи з капітального ремонту було розпочато минулого року.

Тоді було розпочато ремонт доріжок та встановлено частину лав та урн. Загалом у сквері влаштовано більше 2000 кв. м. доріжок з ФЕМ, встановлено 23 лави та 26 урн для сміття. Сквер освітлюється за допомогою 12 сучасних ліхтарів із LED-світильниками на сонячних батареях.

У цьому невеликому сквері є все для комфортного відпочинку, він має зонування за інтересами. Тут влаштовано дитячий майданчик з гумовим покриттям площею 225 кв. м. для наймолодших відвідувачів. Є спортивний майданчик площею  110 кв. м. з гумовим покриттям, на якому розміщені тренажери, а також перекладини й бруси для занять воркаутом. На багатофункціональному спортивному полі площею 540 кв. м. можуть поміститися 90 вболівальників. Для шанувальників шахів встановлено 4 столи із шахівницями. Можна відпочити в екозоні з лавами-диванами та перголами або зробити селфі серед декоративних лав у фото-зоні.

«Капітальний ремонт таких скверів не менш важливий, ніж створення нового парку. Прибудинкові сквери або кишенькові парки, як їх ще називають – місця, які мешканці міста бачать постійно, проходять щодня. І звісно, хочеться, йдучи на роботи чи повертаючись додому ввечері, бачити впорядковану затишну територію – це створює настрій», – зазначає генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Для озеленення скверу було висаджено 25 квітучих катальп та 90 кущів барбарису. І звісно, влаштовано газон. Зараз сквер прикрашений близько 60 кущами хризантем.

Статус скверу земельна ділянка площею 0,6 га, розташована на вул. Генерала Наумова, 31-33 у Святошинському районі м. Києва, отримала відповідно до  рішення Київської міської ради від 2 жовтня 2018 року № 1560/5624.