Відкриттям оновленого водограю у парку «Наводницький» розпочато сезон роботи фонтанів у Києві

Цей фонтан є частиною скульптурної композиції – пам’ятника засновникам Києва – Кию, Щеку, Хориву і сестрі їх Либіді, встановленого у 1982 році на честь 1500-річчя Києва. Він є візитівкою столиці.
Фонтан було капітально відремонтовано: повністю переоснащено технічне приміщення та встановлено сучасне європейське обладнання, встановлено 9 циркуляційних насосів для форсунок, 1 дренажний насос, 4 фільтраційні насоси. Налагоджено автоматизоване керування фонтаном, підключено датчики рівня води та автоматичну станцію дозування реагентів, які знезаражують воду. Замінено пошкоджений граніт на зовнішніх стінках фонтану, відновлено бетонні перекриття основи, а також відремонтувано пошкоджений вандалами п’єдестал пам’ятника.

Оновлений фонтан у Наводницькому парку – це класичний динамічний фонтан із підсвічуванням. Умовний діаметр чаші фонтану 32 м. Глибина води в чаші фонтану 0,20-0,30 м. Площа чаші – 620 кв. м. Фонтан складається з 7-ми динамічних контурів, що формуються загалом із 88 форсунок. Фонтан утворює різні водні малюнки: вертикальні «пінні» струмені води, «водяні лілії», «спіралі» та «веселку». Струмені води підсвічуються LED-світильниками. Висота струменів – до 3,5 м.
Було також відремонтовано центральну частину парку: замінено мощення біля фонтану, встановлено нові лави та урни, відремонтовано сходи, влаштовано пандус, очищено від графіті набережну, оновлено газон.
Капітальний ремонт проводився за ініціативи міського голови Києва Віталія Кличка Виділення коштів на капремонт об’єкта за рахунок субвенції соціально-економічного розвитку з державного бюджету місцевим бюджетам відбулося за сприяння народного депутата України Анни Пуртової.